Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

09.09.2022

New Expert Group on Urban Mobility -ryhmään haetaan jäseniä

EU:n uuden kaupunkiliikenteen asiantuntijaryhmän (New Expert Group on Urban Mobility) keskeisenä tavoitteena on varmistaa paikallis- ja aluetason suorempi osallistuminen EU:n poliittisten suositusten laatimiseen. Euroopan komissio uudistaa EGUM-ryhmää ja on siksi esittänyt avoimen pyynnön paikallis- ja alueviranomaisille ja alakohtaisille järjestöille. Uudistettu asiantuntijaryhmä keskittyy aiheisiin kuten julkinen liikenne, saavutettavuus, jaettu liikkuvuus, SUMP-hankkeet sekä yhteydet kaupungeissa ja alueilla.

Hakuprosessi on nyt auki, ja LRA:n edustajille on varattuna 20 paikkaa. Etusijalla ovat yli 10 000 asukkaan kaupungit, mutta myös muut kaupungit ja alueet voivat ilmaista kiinnostuksena.

Hakemukset tulee jättää viimeistään: 9.9.2022. Lisätietoja aiheesta voi lukea täältä. Hakemuksen voi täyttää täällä.

Intelligent Cities Challenge – Green Dealin paikallisesta toimeenpanosta kaivataan tietoja

Intelligent Cities Challenge -kyselyllä halutaan ymmärtää ja tunnistaa paremmin tapoja tukea paikallisesti Green Dealin toimeenpanoa. Kyselyssä keskitytään toimintoihin, joita kaupungit ovat jo toteuttamassa. Keskiössä ovat myös haasteet ja hyödyt, joita Green Deal tuo kullekin alueelle.

Tulokset huomioidaan ICC:n tulevissa toimissa, LGD-suunnitelman päivittämisessä ja LGD:itä koskevan poliittisen oppaan kehittämisessä. Kyselyyn tulee vastata 10.9. mennessä. Kyselyyn pääsee tästä.

Älykkään erikoistumisen suunnitelma ja maakuntaohjelma ohjaavat EU-linjanvetoja Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaalla Euroopan unioniin liittyvissä linjauksissa ja Euroopan unioniin liittyvässä kehittämisessä ohjaavat asiakirjat ovat Pohjois-Pohjanmaan älykkään erikoistumisen strategia ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntaohjelma sekä siinä alleviivatut kärkihankkeet.

Älykkään erikoistumisen tavoitteena on luoda alueille innovaatioekosysteemejä, joiden avulla elinkeinoelämä voi uudistua. Yhteistyö tutkimus- ja koulutuslaitosten ja yritysten välillä uusien innovaatioiden synnyttämiseksi ja käyttöönottamiseksi on strategian peruspilareita. Tärkeää on myös täydentää paikallista osaamista toimimalla yhteistyössä muiden kanssa. Yhteistyökumppanit voivat löytyä omasta maasta tai maakunnasta, mutta yhä useammin kansainvälisistä verkostoista.

Lue lisää:

Pohjois-Pohjanmaan älykkään erikoistumisen strategia

Pohjois-Pohjanmaan maakuntaohjelma