Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uutiset

01.12.2020

Pohjoispohjalaisten nuorten ääni kuuluviin päätöksenteossa

Pohjois-Pohjanmaan nuorisovaltuusto piti ensimmäisensä kokouksensa tiistaina 1.12.2020. Ennen varsinaista kokousta maakuntajohtaja Pauli Harju toivotti nuorisovaltuuston jäsenet tervetulleeksi mukaan yhteiseen toimintaan. Harju korosti yhdessä tekemistä, ymmärtämistä ja kuuntelemista. Osallistuminen on tärkeää, sillä yhdessä teemme maakunnasta hyvän paikan asua.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Kosma Rönkä Oulusta. Nuorisovaltuuston puheenjohtaja ja tarpeellinen määrä varapuheenjohtajia nuorisovaltuuston toimikaudeksi valitaan toimintasäännön hyväksymisen jälkeen.

Maakunnan nuorisovaltuuston toimintasääntöä valmistelemaan valittiin viisihenkinen työryhmä. Työryhmän puheenjohtajana toimii Onni Kuivala Kempeleestä. Toimintasääntöluonnos esitellään maakuntahallituksen kokouksessa 15.2.2021. Toimintasäännössä määrätään maakunnallisen nuorisovaltuuston valitsemistavasta, tarkoituksesta ja tehtävistä, päätöksenteko- ja kokousmenettelystä sekä muusta nuorisovaltuustotoiminnan järjestämisestä.

Seuraava kokous pidetään 13.4.2021 klo 13.30.

POPNUVA – nuoret osallisiksi ja vaikuttajiksi -hankkessa kehitetään Pohjois-Pohjanmaan nuorisovaltuuston toimintamallia ja työmenetelmiä, vahvistetaan maakunnallisen ja paikallisten nuorisovaltuustojen, kuntien nuorisotoimen, päättäjien sekä viranhaltijoiden osallisuus- ja vaikuttamisosaamista sekä kokeillaan ja kehitetään osallisuus- ja vaikuttamisrakenteita sekä toimintatapoja. Voit lukea hankkeesta lisää täältä.

Lisätiedot: suunnittelupäällikkö Ilpo Tapaninen, p. 050 301 7546

Asiasanat:

popnuva