Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uutiset

20.10.2020

POPNUVA-hanke edistämään nuorten kasvua ja osallisuutta

Hyvinvoivat ja osallistuvat nuoret ovat kuntien sekä maakunnan suurin elinvoima- ja kilpailukykytekijä. On luontaista, että nuoret pääsevät nuorten maakunnassa vaikuttamaan omaan tulevaisuuteensa ja siihen, että minkälainen paikka Pohjois-Pohjanmaa on asua ja elää tulevaisuudessa. Pohjois-Pohjanmaan liitto on saanut valtionavustuspäätöksellä (PSAVI/4806/2020) Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta avustusta nuorisoalan paikallisen ja alueellisen toiminnan kehittämiseen.

POPNUVA – nuoret osallisiksi ja vaikuttajiksi -hankkeen toiminta on nyt käynnistynyt edistämään pohjoispohjalaisten nuorten kasvua, itsenäistymistä ja osallisuutta yhteiskunnassa.

Hankkeessa

  • kehitetään Pohjois-Pohjanmaan nuorisovaltuuston toimintamallia ja työmenetelmiä
  • vahvistetaan maakunnallisen ja paikallisten nuorisovaltuustojen, kuntien nuorisotoimen, päättäjien sekä viranhaltijoiden osallisuus- ja vaikuttamisosaamista
  • kokeillaan ja kehitetään osallisuus- ja vaikuttamisrakenteita sekä toimintatapoja.

Hankkeen hallinnoija on Pohjois-Pohjanmaan liitto ja toteuttaja Tyrnävän kunta. Ohjausryhmä järjestäytyi 16.10.2020. Kokouksessa hyväksyttiin muiden muassa hankkeen tarkennettu toimintasuunnitelma. Toteutusaika on vuoden 2021 loppuun saakka.

Pohjois-Pohjanmaan nuorisovaltuusto järjestäytyy tiistaina 1.12.2020.

Lisätietoja:

suunnittelupäällikkö Ilpo Tapaninen, Pohjois-Pohjanmaan liitto p. 050 301 7546
kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Elina Huurre, Tyrnävän kunta, p. 044 497 1240

Asiasanat:

Nuorisovaltuusto