Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

14.09.2021

Unionin tila -puheen jälkimainingeissa von der Leyenin puhetta arvioimassa eurooppaministeri Tuppurainen ja alueiden komitean jäsen Vehkaperä

Pohjois-Pohjanmaan EU-tietopiste järjestää keskiviikkona 15.9. kello 15.10 alkaen keskustelutilaisuuden, jossa arvioidaan Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin samana päivänä aamupäivällä Suomen aikaa pitämää Unionin tila -puhetta.

Keskusteluun ottavat osaa eurooppaministeri Tytti Tuppurainen, Euroopan alueiden komitean jäsen ja Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä sekä Pohjois-Pohjanmaan liiton kansainvälisten asioiden päällikkö Hanna Honkamäkilä. Tilaisuuden juontaa Pohjois-Pohjanmaan EU-tietopisteen ja Pohjois-Pohjanmaan liiton tiedottaja Ville Koivuniemi. Keskustelutilaisuuden kesto on noin 30 minuuttia.

Unionin tila puheesta keskustellaan erityisesti sen Pohjois-Pohjanmaalle, Pohjois-Suomeen ja Suomeen yltävien vaikutusten osalta.

Suoraa lähetystä 15.9. kello 15.10 alkaen voi seurata täällä: https://www.youtube.com/watch?v=CPK6MS0Ihjk

Lähetys on katsottavissa myös jälkikäteen tallenteena.

Euroopalla on takana monella tapaa vaikea vuosi, mutta von der Leyenin ennakkotietojen mukaan Eurooppa katsoo tulevaisuuteen toiveikkaana. Euroopan unioni on tehostanut rokotteiden hankkimista eurooppalaisille, lisännyt kansainvälistä yhteistyötä pandemian torjunnassa ja johtanut Eurooppaa talouskriisin yli.

Von der Leyenin puheen odotetaan luovan katsauksen menneeseen vuoteen ja ennakoivan tulevaa. Euroopan vihreän kehityksen ohjelma ja “digitaalinen vuosikymmen” tulevat parantamaan eurooppalaisten demokratiaa sekä turvallisuutta ja terveyttä.

Unionin tila -puhe on Euroopan komission puheejohtaja von der Leyenin uran toinen. Itse Unionin tila -puhetta, joka alkaa keskiviikkona kello 10 Suomen aikaa, voi seurata täällä.