Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Uutiset

14.06.2021

Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelma

Ohjelmakausi käynnistyy marraskuussa

EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakausi 2021-2027 käynnistyy 1. marraskuuta alkaen.  Silloin alkavat Uudistuva ja osaava Suomi -ohjelman toteutus Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) osalta

Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (tunnetaan paremmin JTF-rahastona) ja vähävaraisille suunnatun aineellisen avun osalta toimeenpano alkaa ensi vuoden alkupuolella. Toimeenpanon käynnistymisen siirtymisen myötä myös uuden EURA 2021 -järjestelmän käyttöönottoa siirretään marraskuun alkuun, jolloin hakujen käynnistäminen ja hakemusten vastaanottaminen voi järjestelmässä käynnistyä.

Lisäaika käytetään alkuvaiheessa tarvittavien palvelujen jatkokehittämiseen ja laadunvarmistukseen. Suunnitellut järjestelmän käyttäjäkoulutukset siirretään lähemmäksi toimeenpanon aloituksen ajankohtaa.

Itä- ja Pohjois-Suomen vetovastuu Pohjois-Pohjanmaalla, kick off 3.11

Alueellista valmistelua tehdään kahdella suuralueella: Itä- ja Pohjois-Suomessa sekä Etelä- ja Länsi-Suomessa. Itä- ja Pohjois-Suomen alueeseen kuuluvat Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala.

Itä- ja Pohjois-Suomen alueellista valmistelua johtaa Pohjois-Pohjanmaan liitto. Kansallista valmistelua johtaa Työ- ja elinkeinoministeriö.

Itä- ja Pohjois-Suomen alueen kick off järjestetään 3.11.2021 kello 12-16. Kerromme asiasta tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Infotilaisuus kesäkuulta katsottavissa

Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus järjestivät infotilaisuuden Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmasisällöistä (EAKR, ESR ja JTF). Ohjelman ensimmäinen hakukierros on tavoitteena käynnistää syksyllä 2021. Tilaisuudessa saadaan tilannekatsaus lisäksi maaseutuohjelman valmistelutilanteesta. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan EU-tietopisteen kanssa.

Aika: Keskiviikko 16.6.2021 klo 9–12.30 Katso tästä tilaisuuden tallenne

Esitykset

Uudistuva ja Osaava Suomi 2021-2027 ohjelman valmistelu, kehittämispäällikkö Päivi Keisanen Pohjois-Pohjanmaan älykäs erikoistuminen, kehitysjohtaja Tiina Rajala EAKR TL 1 Innovatiivinen Suomi, kehittämispäällikkö  Päivi Keisanen · TKI-toiminta · Digitalisaatio EAKR TL 2 Hiilineutraali Suomi, aluekehitysasiantuntija Aki Lappalainen · Energiatehokkuus ja päästöjen vähentäminen · Ilmastonmuutokseen sopeutuminen · Kiertotalous EAKR TL 3 Saavutettavampi Suomi, aluekehitysasiantuntija Heikki Laukkanen · Liikenne Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto, JTF, kehittämispäällikkö Päivi Keisanen ESR, rahoituspäällikkö Riitta  Ilola Uuden maaseuturahaston valmistelu, yksikön päällikkö Tiina  Suutari