Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uutiset

08.06.2023

Millainen on sinun heilastelumuistosi Oulujokilaaksosta? Taidepilotti ikuistaa muistosi tunnevalokuvaksi

Vaalassa, Utajärvellä ja Muhoksella toteutettava taidepilotti Taidedokumentaatio – heilastelukulttuuria Oulujokilaaksossa ennen ja nyt tarjoaa kuntalaisille mahdollisuuden päästä muistelemaan omaa heilasteluhistoriaa, tuolloin koettuja ihastumisen ja rakastumisen tunteita sekä heilastelupaikkoja.

– Taidepilottiin osallistujien kanssa tehdään taideharjoitteita heilastelutunteiden uudelleen tavoittamiseksi ja otetaan muotokuvia heidän heilastelupaikoissaan. Kuvien avulla osallistujat pääsevät esittelemään tärkeitä rakastumispaikkojaan katsojille. Samalla niin osallistujat kuin teosten katsojatkin saavat kokea Vaalan, Utajärven ja Muhoksen uudella tavalla, kuvaa oululainen valokuvaaja, taiteilija Martu Väisänen taidepilottia.

Väisänen on laaja-alainen kuvan ja taiteen tekijä, joka rakastaa työtään. Hän pyrkii työskentelyssään madaltamaan taiteen ja kulttuurin kokemisen ja tekemisen kynnystä, ja siten luomaan osallistumisen mahdollisuuksia ja hyvinvointia taiteen keinoin.

Heilastelukulttuuria taidepilotissa Väisänen jalkautuu Muhokselle, Utajärvelle ja Vaalaan työpajatyöskentelyyn kesä-heinäkuun aikana. Työpajoihin saavat osallistua kaikki halukkaat. Tehtävät taideharjoitteet ovat helppoja ja jokaiselle sopivia. Noin viikon mittaisen työskentelyn viimeisenä päivänä osallistuneista otetaan tunnevalokuvat heille tärkeissä heilastelupaikoissa. Suuret valokuvavedokset laitetaan esille kuvauspaikkoihin, jossa ne voi kohdata kuka tahansa ohikulkija. Kuvattavat saavat oman kuvansa itselleen.

Martu Väisäsen voi tavata Utajärven UntoRockissa 17.6., Muhoksen LempiFesteillä 21.6. ja Vaalan Valentin Vaala elokuvafestivaaleilla 1.7. Työpajoihin voi ilmoittautua suoraan taiteilijalle paikan päällä tapahtumissa, sähköpostilla tai puhelimitse, sekä hankkeen verkkosivuilla ja somekanavissa julkaitavalla ilmoittautumislomakkeella. Työpajat järjestetään Roomarisalissa Utajärvellä viikolla 26, Muhoksella elokuussa ja Vaalassa elokussa. Ilmoittautuminen työajoihin tapahtuu ottamalla yhteyttä suoraan Martu Väisäseen (yhteystiedot alla).

Taidedokumentaatio – heilastelukulttuuria Oulujokilaaksossa ennen ja nyt on yksi Pohjois-Pohjanmaan liiton Kulttuurikenno hankkeessa loppuvuonna toteutettavasta kuuden taidepilotin sarjasta. Yhteistä kaikille piloteille on osallistavuus, elämyksellisyys ja kokeilevuus. Käsiteltävinä teemoina korostuvat muun muassa luonto ja kestävyys, arkiympäristöt ja kotiseutu. Käytössä ovat monipuolisesti eri taidemenetelmät ja erilaiset taideharjoitteet. Jokaisen pilotin tuloksena syntyy konkreettinen teos tai elämys. Kaikki pilotit ovat toteuttamistavaltaan yhteisöllisiä.

Lisätiedot:

Heilastelau Oulujokilaaksossa taidepilotti

 

Kulttuurikenno – Yhteistyötä ja vaikuttavuutta kulttuuripalveluihin -hanke edistää kuntien kulttuuritoimintaa, kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain tavoitteiden toteutumista ja erityisesti lain alueellista kehittämistehtävää maakunnan alueella. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.