Ajankohtaista
 
Maakuntaliitto mukana ensimmäisessä Belt and Road -alueyhteistyön seminaarissa
03.12.2018

Kiinan Belt and Road -aloitteen alueiden yhteistyöorganisaation varapuheenjohtajaksi on valittu Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen. Valinta tehtiin maanantaina Kiinan Hangzhoussa ensimmäisessä Belt and Road -alueyhteistyön seminaarissa. Yhteistyön aloina ovat taloudellinen yhteistyö, kulttuuri ja koulutus, kaupunkihallinto, maaseudun kehittäminen ja internettalous. Oikarinen on ainoa eurooppalaisen kaupunkijäsenen edustaja organisaation johdossa.

Lisäksi Pohjois-Pohjanmaan liitto on ainut eurooppalainen maakunta, joka on yhteistyökomitean perustajajäsen. Pohjois-Pohjanmaan liitosta kokoukseen osallistuvat maakuntahallituksen puheenjohtaja Matias Ojalehto ja kv-päällikkö Hanna Honkamäkilä.

Yhteistyöorganisaatioon kuuluu kiinalaisten kaupunkien ystävyyskaupunkeja eri puolilta maailmaa. Toiminta on osa Kiinan niin sanottua Belt and Road -politiikkaa, jonka nykyinen presidentti Xi Jinping julkisti vuonna 2013. Sitä on kuvattu myös 2000-luvun Silkkitieksi, joka koostuu kaupunkien ja keskeisten merireittien vyöstä. Sen tarkoituksena on yhdistää Aasia, Eurooppa ja Afrikka.