Ajankohtaista
 
Vuoden 2017 Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiteko on OMIN VOIMIN - Limingan liikuntaresepti ja liikuntaneuvonta -hanke
06.04.2017

Hankkeen tavoitteena on luoda ja ottaa käyttöön uudet toimintamallit perusterveydenhuoltoon erityisesti terveytensä kannalta liian vähän liikkuvien kuntalaisten aktivoimiseksi.

Perusterveydenhuollon kautta kohderyhmä on tavoitettu hyvin. Terveyskeskuksen henkilökunta kirjoitti vuonna 2016 yhteensä 131 liikuntareseptiä. Liikuntaneuvonnassa kävi 150 asiakasta. Kansalaisopisto on kasvattanut liikunnan kurssitarjontaa ja kuntaan on perustettu uusia matalan kynnyksen liikuntaryhmiä. Kunta on järjestänyt perheliikuntatapahtumia yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen kanssa. Hyviä käytäntöjä on esitelty myös lähikunnille.

Hankkeessa on painotettu arki- ja hyötyliikunnan lisäämistä. Omatoimisen liikkumisen tukemiseksi on kirjastoon perustettu liikuntavälinelainaamo sekä hankittu kunnan puistoihin ulkoliikuntalaitteita. Digitaalisia mahdollisuuksia on hyödynnetty. Liikkumisaiheisia videoiden lisäksi hyvinvointisovellusta käytetään apuna elintapaohjauksessa ja painonhallintaryhmissä. Kuntalaisille tarjotaan tapahtumien lisäksi liikuntaneuvontaa ja kehonkoostumusmittauksia.

Tänä vuonna hyvinvointiteoksi haettiin Hyvinvointi ja elinvoima syntyvät kunnassa -teemaan liittyviä hyviä toimintatapoja, joilla voidaan vaikuttaa yleisiin asenteisiin ja toimintaedellytyksiin, kannustaa ihmisiä omatoimisuuteen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä, kehittää uusia ratkaisuja sekä levittää hyviä käytäntöjä.

Vuoden hyvinvointiteoksi tuli 18 ehdotusta, joista tunnustuksen saajan valitsi Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja Jussi Rämet. OMIN VOIMIN -hanke rakentaa siltaa muuttuvassa tilanteessa kunnan ja maakunnan välille sekä toimii mallina muille kunnille ja organisaatioille. Tunnustuksen vastaanottivat Limingan kunnan perusturvajohtaja Irma Toivanen ja projektipäällikkö Tuomas Tervonen. Tunnustuksen luovuttivat Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin yhteistyöryhmän puheenjohtaja Hannu Kallunki ja Pudasjärven kaupunginjohtaja Tomi Timonen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumissa Pudasjärvellä.

Omin Voimin ‐ Limingan  liikkumisresepti ja liikuntaneuvonta ‐hanke

Lisätietoja:
Perusturvajohtaja Irma Toivanen, puh. 044 4973681, irma.toivanen@liminka.fi
Projektipäällikkö Tuomas Tervonen, puh. 046 92 35 477, tuomas.tervonen@liminka.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumi 2017 järjestetään 6.4.2017 Pudasjärven Hirsikampuksella. Hyvinvointifoorumi on maakunnan hyvinvointiohjelman vuosittainen päätapahtuma, joka pidetään jo kymmenennen kerran. 10. kerran järjestettävä Hyvinvointifoorumi on maakunnan hyvinvointiohjelman vuosittainen päätapahtuma. Foorumin järjestävät yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Maaseudun arjen palveluverkosto -hanke. Hyvinvointifoorumia toteuttamassa ovat myös Pudasjärven kaupunki, Utajärven kunta, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Kumppanuuskeskus.

Lisätietoja foorumista:
suunnittelupäällikkö Ilpo Tapaninen, Pohjois-Pohjanmaan liitto, p. 050 3017546