Ajankohtaista
 
InDemand-hanke hakee yritysten ratkaisuja terveydenhuollon kehittämistarpeisiin
16.01.2019


 

Tammikuussa avattavassa 2. haussa yritykset voivat tehdä ratkaisuehdotuksia neljään Oulun yliopistollisessa sairaalassa tunnistettuun kehittämistarpeeseen, jotka ovat tekoälysovellus magneettitutkimuksen riskitietojen selvittämiseen, monitoroimattoman potilaan hengitystaajuusmittari, mobiilisovellus kivun itsearviointiin ja -hoitoon sekä digitaalinen perehdytyspeli sairaalassa harjoittelevien opiskelijoiden ja uusien työntekijöiden perehdytykseen.

Tarkemmat kuvaukset kehittämistarpeista ja hakudokumentit löytyvät inDemand-hankkeen kotisivuilta: https://www.indemandhealth.eu/indemand-oulu/

Hanke-ehdotukset tulee jättää 16.4.2019 mennessä. Neljä parhaaksi arvioidun hanke-ehdotuksen esittänyttä yritystä saa rahoitusta ratkaisujen kehittämiseen. Pohjois-Pohjanmaalla OYS:n ja yritysten yhteiskehittäminen kestää vuoden.

Yritykset tuottavat hankkeen aikana kaupallistamissuunnitelman, johon ne saavat yrityskehitystukea BusinessOululta. Valitut yritykset pääsevät myös mukaan OuluHealth-ekosysteemin aktiviteetteihin, kuten seminaareihin, messu- ja verkostotapahtumiin. inDemand- hankkeen vuoden 2018 yhteiskehittämisen tulokset ovat olleet hyvin rohkaisevia ja auttaneet luomaan uutta alueellista yhteistyömallia uusien terveydenhuollon innovaatioiden kehittämiseen.

Konsortio

InDemand-hanketta rahoittaa EU:n Horisontti 2020 Tutkimus- ja innovaatio-ohjelma. Hanketta toteutetaan vuosina 2017–2020. Hankkeessa kehitettävä innovatiivinen malli toteutetaan Murcian, Pariisin ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla.

InDemand-konsortio koostuu 11 organisaatiosta. Terveydenhuolto-organisaatioita ovat SMS ja FFIS Murciassa, RESAH Pariisin alueella ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri Pohjois-Pohjanmaalla. Julkiset rahoittajat ovat INFO Murciassa, Paris Region Entreprises ja Pohjois-Pohjanmaan liitto. Yrityksiä tukevat TICBioMed Murciassa, Medicen Paris Region ja Business Oulu. Konsortiota täydentävät ERRIN ja Oulun yliopisto, jotka tukevat projektissa kehitettävän mallin levitystä ja metodologian käyttöönottoa.

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri: Timo Alalääkkölä, timo.alalaakkola@ppshp.fi, 040 561 4390
BusinessOulu: Heini Malm, heini.malm@businessoulu.com, 040 773 8414
Oulun yliopisto: Elina Hyrkäs, elina.hyrkas@oulu.fi, 050 301 3275
Pohjois-Pohjanmaan liitto: Mikko Väisänen, mikko.vaisanen@pohjois-pohjanmaa.fi, 050 3366524