Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

EUSBSR PAC Tourism-hanke

Pohjois-Pohjanmaan liitto on valittu Euroopan unionin Itämeri-strategian (EUSBSR) matkailun politiikka-alueen koordinaattoriksi yhdessä Puolan Pomorskin alueen kanssa. Itämeri-strategian toimenpidesuunnitelmalla kehitetään koko Itämeren aluetta ja ratkaistaan yhteisiä ongelmia. Matkailun politiikka-alueen tavoitteena on vahvistaa vastuullisen matkailun kehittämistä Itämeren alueella, luoda verkostoja ja vahvistaa matkailutoimialan sidosryhmien välistä keskustelua.  

Matkailun politiikka-alueen toimintaohjelman painopisteet ovat 

  1. Rajat ylittävän matkailun kehittäminen syrjäisillä alueilla ja maaseudulla  
  1. Investoinnit ihmisiin, taitoihin ja teknologiaan matkailun alalla   
  1. Kulttuuriperinnön ja luonnonvarojen suojelu ja kestävä käyttö matkailukohteissa.  

Pohjois-Pohjanmaan liitto vastaa erityisesti painopisteistä 1 ja 2.  

Rahoitus: 

Itämeri-strategian toteuttaminen rahoitetaan Itämeren Interreg-ohjelmasta. Lisäksi Uudenmaan liitto on myöntänyt hankkeelle kansallista vastinrahoitusta. EUSBSR PAC Tourism-hankkeelle on myönnetty rahoitus vuoden 2024 loppuun saakka, jonka jälkeen rahoitusta voidaan hakea vielä kolmelle vuodelle. 

Verkkosivut: 

EUSBSR PA TOURISM 

Tapahtumat: 

BALTIC SEA TOURISM FORUM

Baltic Sea Tourism Forum on Itämeristrategian matkailun politiikka-alueen (EUSBSR PA Tourism) koordinoima Itämeren alueen matkailutoimijoiden välisen yhteistyön kehittämiseen keskittyvä foorumi. Ensimmäinen foorumi toteutettiin vuonna 2008 Rostockissa ja vuodesta 2012 lähtien foorumi on toteutettu kiinteässä yhteistyössä Itämeristrategian matkailun politiikka-alueen kanssa. Foorumi kokoaa vuosittain 100-150 osallistujaa Itämeren maista.

BALTIC SEA TOURISM FORUM 2024

EU:n Itämeristrategian matkailun politiikka-alueen (EUSBSR PA Tourism) vuosittain järjestämä Baltic Sea Tourism Forum-tapahtuma järjestetään 4.-5.6.2024 Oulussa. Foorumin teemoja ovat kulttuuri- ja ruokamatkailu sekä pyöräily ja rannikkomatkailu. Lisätietoa sekä tapahtuman ilmoittautuminen päivitetään alkuvuoden 2024 aikana verkkosivuille: BALTIC SEA SEA TOURISM FORUM 2024

BALTIC SEA TOURISM FORUM 2023

Itämeren alueen matkailutoimijoita yhteen kokoava Baltic Sea Tourism Forum 2023-tapahtuma järjestetään 11.10.2023 Tallinnassa. Tapahtuman teema on ”Towards a greener and more sustainable tourism in the Baltic Sea Region” eli tapahtumassa keskitytään vahvasti vastuullisen matkailun näkökulmiin. Ohjelmassa on keynote-puheenvuoroja ja paneelikeskusteluja, joissa käsitellään mm. matkailun trendejä, vastuullisen matkailun kehittymistä ja case-esimerkkejä eri Itämeren maissa sekä vastuullista vapaa-ajan veneilyä ja risteilymatkailua. Tapahtuma on osallistujille maksuton. Lisätietoa tapahtumasta ja sen ohjelmasta sekä linkki ilmoittautumiseen: BALTIC SEA TOURISM FORUM 2023

BALTIC SEA TOURISM FORUM 1.12.2022 

Baltic Sea Tourism Forum 2022 järjestettiin online-muodossa kooten linjoille 115 osallistujaa Itämeren alueelta. Foorumi avattiin Pomorskien alueen Vice Marshal Wiesław Byczkowskin tervehdyssanoilla, jonka jälkeen tervetulosanat lausui Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja Pauli Harju. Molemmat paitsi toivottivat osallistujat tervetulleiksi, mutta he myös toivat esille matkailualan suurta merkitystä molemmille alueillemme. He korostivat myös sitä, että huhtikuusta 2022 alkaen Pomorskie Tourist Board ja Pohjois-Pohjanmaan liitto ovat koordinoineet yhdessä EU:n Itämeristrategian matkailupolitiikka-aluetta (EUSBSR PA Tourism), joka on haastava tehtävä, mutta myös valtava mahdollisuus käynnistää uusia aloitteita ja löytää uusia synergioita kaikkien Itämeren maiden väliselle matkailuyhteistyölle. Tervetulosanojen jälkeen Itämeristrategian matkailun politiikka-alueen koordinaattorit Anna-Maija Toivonen Pohjois-Pohjanmaan liitosta ja Magda Leszczyna-Rzucidło Pomorskie Tourist Boardista esittelivät matkailun politiikka-alueen toimintasuunnitelmaa ja toiminnan painopistealueita ja käytännön työtä sekä ajankohtaisia asioita. Lisäksi Tiina Rajala, Kehitysjohtaja Pohjois-Pohjanmaan liitosta ja Marta Chełkowska, Director of the Tourism Department in Marshal Office of Pomorskie Region esittelivät molempien organisaatiot ja korostivat yhteistyön merkitystä sekä molempien organisaatioiden tukea tehtävää hoitaville koordinaattoreille.

Tapahtumassa kuultiin useita kiinnostavia puheenvuoroja, puhujina olivat mm. Ms Yael Froman-Ideses, VP and Tourism Director in Mayor’s Office in Tel Aviv aiheenaan ”The Nonstop City meets the Start-Up City” sekä dr Eran Ketter, tourism thought leader and formal Head of Research and Insights in an ETC project on #COVID19 tourism recovery, aiheenaan Tourism trends for 2023 and their implications for Baltic Sea tourism.

Katso koko webinaarin tallenne täältä: BALTIC SEA TOURISM FORUM 2022

Lisätietoa hankkeen tapahtumista 

Ajankohtaista:

BALTIC SEA TOURISM FORUM 2024 järjestetään 4.-5.6.2024 Oulussa. Ilmoittautumislinkki ja tarkemmat tapahtumatiedot julkaistaan alkuvuoden 2024 aikana. Seuraa somekanaviamme niin saat heti tiedon kun ilmoittautuminen on auki!

BALTIC SEA TOURISM FORUM 2023 järjestetään 11.10.2023 Tallinnassa. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu tapahtumaan!

Blogi:

Itämeri on tänä päivänä yksi maailmanpolitiikan polttopisteistä ja se voi lisätä alueen kiinnostavuutta matkailijoiden silmissä. Kesäisin myös Itämeren alueen viileämmät olosuhteet alkavat näyttäytyä varsin houkuttelevina, kirjoittaa Pohjois-Pohjanmaan liitossa EU:n Itämeri-strategian matkailun politiikka-alueen koordinaattorina työskentelevä Anna-Maija Toivonen Pullopostissa.

Uutiskirje:

Lähetämme muutaman kerran vuodessa tietoa matkailun politiikka-alueen ajankohtaisista asioista uutiskirjeellä.

Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

Lisätietoa hankkeesta: 

Projektipäällikkö Anna-Maija Toivonen 

+358 40 685 4022  

etunimi.sukunimi@pohjois-pohjanmaa.fi