Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Oppilaitoksille ja kouluille

Halutko tietää lisää Euroopan unionista? Etsitkö EU-tietoa oppitunnille tai muuhun tarkoitukseen?

Ota yhteyttä EU-tietopisteeseen!

sähköposti: eu-tietopiste@pohjois-pohjanmaa.fi

Seuraa EU-tietopistettä sosiaalisessa mediassa!
Twitter: PP_EUtietopiste
Instagram: pp_eutietopiste
Facebook: EU Pohjois-Pohjanmaalla

Oppilaitosvierailuja

Voit pyytää EU-tietopisteen vierailulle koululle tai oppilaitokseen. Vierailut järjestetään toiveiden mukaan joko etänä tai paikan päällä.

Oppilaitosten kanssa vierailut voivat olla esimerkiksi EU-aiheisia oppitunteja, esityksiä ja työpajoja. EU-tietopisteen voi pyytää myös mukaan oppilaitosten tapahtumiin, joko järjestämään ohjelmaa tai pitämään EU-infopistettä.

Pohjois-Pohjanmaan EU-tietopiste on kiinnostunut yhteistyöstä nuorten kanssa, joten voit ehdottaa meille myös muita mahdollisia yhteistyömuotoja! Ota yhteyttä rohkeasti, niin mietitään sopiva toteutusmuoto yhdessä.

Opetusmateriaaleja

Yookin seikkalut tarjoavat perustietoa EU:sta alakouluikäisille

EU:n neuvosto on julkaissut uuden maksuttoman opetuspaketin, joka on suunniteltu käytettäväksi alemmalla perusasteella.

Materiaali on tarkoitettu 7–9 -vuotiaille koululaisille, ja se antaa nuoren tulikärpäsen Yookin seikkailujen kautta perustietoja EU:sta. Se sisältää myös hauskoja tehtäviä, joiden avulla oppilaat voivat tutustua rauhan, kompromissin ja konfliktinratkaisun kaltaisiin käsitteisiin ja saada lisätietoa EU:n neuvoston ja Eurooppa-neuvoston roolista.

Paketti (jonka voi ladata tästä) koostuu toisiaan täydentävistä sisällöistä, joihin kuuluvat

  • tarina Yooki ja Metsän unioni, joka kertoo EU:n perustamisesta kuvituksen ja vertausten avulla
  • harjoitusvihko Opi Yookin kanssa, joka kertoo historiasta ja tapahtumista tarinassa käytettyjen vertausten kautta ja sisältää pelejä, joiden avulla lapset oppivat hauskalla tavalla
  • EU:n kartta harjoitusvihkoon sisältyviä harjoituksia varten
  • digitaalinen opettajan opas opettajien tueksi

Opettajat voivat tilata painetun kappaleen täyttämällä tämän lomakkeen. Opettajat voivat tilata myös EU:n neuvoston uutisia uudesta opetusmateriaalista liittymällä postituslistalle.

Oppisoppi-paketti

EU:n Oppisoppi-sivusto tarjoaa opettajille ilmaista EU-aiheista oppimateriaalia, joka on jaoteltu ikäryhmittäin alle 9-vuotiaista yli 15-vuotiaisiin. Sivustolla kerrotaan myös koulujen mahdollisuuksista verkostoitua muiden EU-maiden koulujen kanssa. Oppilaille sivustolta löytyy esimerkiksi pelejä, tehtäviä, videoita ja tietovisoja, joista saa helpolla ja hauskalla tavalla tietoa EU:sta. Sivustoa voi hyödyntää myös kielenopetuksessa, sillä se on saatavilla kaikilla EU:n virallisilla kielillä.

Tutustu Oppisoppiin täältä.

Apua ukrainankielisten oppilaiden opettamiseen

Suomalais-ukrainalaiset piktogrammivihkoset ovat tärkeä työkalu lapsille ja aikuisille, jotka ovat äskettäin muuttaneet Suomeen ja eivät vielä osaa kieltä. Vihkoset voivat olla avuksi käytännön asioiden hoitamisessa ukrainalaisten kanssa ja kielten oppimisessa. Piktogrammit on suunniteltu lapsille ja lasten kanssa työskenteleville.

Voit ladata piktogrammit omalle koneellesi ja tulostaa ne. Piktogrammit löytyvät täältä.