Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Kuva, jossa pensseleitä lasissa.

Hyvinvointia kulttuurista

Pohjois-Pohjanmaalla kulttuurihyvinvointia kehitetään verkostoyhteistyön voimin. POPkulta -verkostoon ovat tervetulleita kaikki kulttuurin ja taiteen hyvinvointivaikutuksista ja niiden edistämisestä kiinnostuneet tahot. Toiminta tapahtuu matalan kynnyksen periaatteella ja sen perusajatuksia ovat monialaisuus, avoimuus ja yhteistyö. Järjestämme yhteisiä verkostotapaamisia noin neljä kertaa vuodessa.
POPkulta -verkoston toiminnan tavoitteena on :

  • Edistää pohjoispohjalaisten kulttuuristen oikeuksia toteutumista niin, että taide ja kulttuuri on osana hyvää elämää sen jokaisessa vaiheessa.
  • Nostaa taide ja kulttuuri suunnitelmalliseksi osaksi hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä sekä sosiaali- ja terveyspalveluita.
  • Löytää toiminnan organisointiin ja toteuttamiseen uudenlaisia ratkaisuja, yhteistyömuotoja ja rahoittamismalleja.
  • Toimia niin, että taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutukset, kehittämistyö ja hyvät käytänteet tunnetaan ja tunnustetaan.

POP-kulta verkosto toimii osana Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen verkostojen ja kehittämistyön kokonaisuutta. Puhumme alueemme hyte-ekosysteemistä. Sen toimintaa ohjaa ihmislähtöinen hyvinvointikäsite. Tällä hetkellä keskeisenä tehtävänä on tukea Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen toimintojen kehittämistä, sekä yhdyspintojen, palveluiden ja palvelupolkujen rakentumista kulttuurihyvinvoinnin näkökulmasta. Verkosto toimii yhteistyössä myös valtakunnallisen Taikusydän kulttuurihyvinvoinnin yhteyspisteen ja sen muiden alueverkostojen kanssa.

Haluatko mukaan verkoston toimintaan? Ota yhteyttä: Auli Suorsa (p. 050-386 8443 etunimi.sukunimi@pohjois-pohjanmaa.fi)

Pohjois-Pohjanmaan kulttuurihyvinvoinnin palvelupolku
Kulttuuri on mukana pohjoispohjalaisten arjessa ja luo hyvinvointia monipuolisesti. Lähde: Pohjois-Pohjanmaan kulttuurin kehittämisohjelma 2030.

Ajankohtaista

  • Tervetuloa verkostotapaamiseen 21.8.2024 Kalajoelle tai Teamsin kautta klo 12:30 alkaen.
    Jatkamme tässä tapaamisessa kulttuurin elintapaohjauksen käsittelyä. Mukana on kulttuurin puheeksiotto mallin  ja Kalajoen kaupungin koordinoiman kirjastojen kulttuurineuvontamallin esittelyt. Lisäksi kuulemme laajemminkin Kalajoen kaupungissa tehtävästä kulttuuri ja hytetyöstä. Toinen laajempi teema on osallisuus ja kulttuurin rooli siinä. Pohteen teemaverkostoissa on tälle aiheelle oma verkosto. Sen vetäjä Piritta Pietilä-Litendahl / ODL esittelee verkoston toimintaa. Mietimme yhdessä esimerkkien kautta kulttuurin ja taiteen keinoja osallisuuden vahvistamiseen ja myös yhteistyön mahdollisuuksia verkostojen kesken. Näiden aiheiden lisäksi on aikaa mukana olevien ajankohtaiskatsaukseen. Ilmoittautumiseen tämän linkin kautta.
  • POPkulta uutiskirje 2/2024 on julkaistu 
  • POPkulta uutiskirje 1/2024 on julkaistu.

Materiaalia Pohjois-Pohjanmaalta

Materiaalia muualta

Tutustu myös näihin