Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hyvinvointia kulttuurista

Pohjois-Pohjanmaalla kulttuurihyvinvointia kehitetään verkostoyhteistyön voimin. POPkulta -verkostoon ovat tervetulleita kaikki kulttuurin ja taiteen hyvinvointivaikutuksista ja niiden edistämisestä kiinnostuneet tahot. Toiminta tapahtuu matalan kynnyksen periaatteella ja sen perusajatuksia ovat monialaisuus, avoimuus ja yhteistyö. Järjestämme yhteisiä verkostotapaamisia noin neljä kertaa vuodessa.
POPkulta -verkoston toiminnan tavoitteena on :

  • Edistää pohjoispohjalaisten kulttuuristen oikeuksia toteutumista niin, että taide ja kulttuuri on osana hyvää elämää sen jokaisessa vaiheessa.
  • Nostaa taide ja kulttuuri suunnitelmalliseksi osaksi hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä sekä sosiaali- ja terveyspalveluita.
  • Löytää toiminnan organisointiin ja toteuttamiseen uudenlaisia ratkaisuja, yhteistyömuotoja ja rahoittamismalleja.
  • Toimia niin, että taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutukset, kehittämistyö ja hyvät käytänteet tunnetaan ja tunnustetaan.

POP-kulta verkosto toimii osana Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen verkostojen ja kehittämistyön kokonaisuutta. Puhumme alueemme hyte-ekosysteemistä. Sen toimintaa ohjaa ihmislähtöinen hyvinvointikäsite. Tällä hetkellä keskeisenä tehtävänä on tukea Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen toimintojen kehittämistä, sekä yhdyspintojen, palveluiden ja palvelupolkujen rakentumista kulttuurihyvinvoinnin näkökulmasta. Verkosto toimii yhteistyössä myös valtakunnallisen Taikusydän kulttuurihyvinvoinnin yhteyspisteen ja sen muiden alueverkostojen kanssa.

Haluatko mukaan verkoston toimintaan? Ota yhteyttä: Auli Suorsa (p. 050-386 8443 etunimi.sukunimi@pohjois-pohjanmaa.fi)

Pohjois-Pohjanmaan kulttuurihyvinvoinnin palvelupolku
Kulttuuri on mukana pohjoispohjalaisten arjessa ja luo hyvinvointia monipuolisesti. Lähde: Pohjois-Pohjanmaan kulttuurin kehittämisohjelma 2030.

Ajankohtaista

Kuvassa nurmella lepäävä puukiekolle maalattu värikäs kitara, jossa kukkakuvioita.

21.3.2024 klo 12-14 Keskustelutilaisuus: Kulttuuri osana elintapaohjausta. Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille ja se järjestetään Teams yhteydellä. Tilaisuudessa saamme kuulla mitä elintapaohjaus on, miten sitä tehdään ja kehitetään Pohteen hyvinvointialueella. Muualla tehtävästä työstä inspiraationa ja esimerkkinä on Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kulttuurihyvinvointityö. Tilaisuuden lopuksi käymme yhteistä keskustelua siitä, mitä kulttuuri elintapana tarkoittaa ja miten nivomme sen jatkossa vahvemmin osaksi vaikuttavaa elintapaohjausta.
Ohjelma ja osallistumisohjeet löytyvät Pohjois-Pohjanmaan liiton tapahtumailmoituksesta.
Välitäthän tietoa omissa verkostoissasi. Tervetuloa!
Lisätiedot: Auli Suorsa (auli.suorsa@pohjois-pohjanmaa.fi).

Materiaalia Pohjois-Pohjanmaalta

Materiaalia muualta

Tutustu myös näihin