Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Lentoliikenteen tulevaisuus Pohjois-Suomessa

Hankkeen tavoitteena on turvata alueen yritysten ja elinkeinoelämän kansallinen ja kansainvälinen kilpailukyky sekä osaavan työvoiman saatavuus. Tavoitteena on myös mahdollistaa yritysten investointihalukkuus ja -edellytykset alueelle.

Osaavan työvoiman saatavuus, yritysten investointihalukkuus sekä muu toiminta edellyttää nopeita ja luotettavia liikenneyhteyksiä alueelle. 

Toimintaympäristön muutoksen vuoksi lentoliikenteessä toimivien tahojen toimintatavat ja strategiat ovat muuttuneet ja ovat edelleen muuttumassa. Tähän tulee Pohjois-Suomen toimijoiden kyetä vastaamaan.

Hanke on Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntaliittojen yhteishanke. Hankkeen hallinnoijana toimii Pohjois-Pohjanmaan liitto ja hankkeen toteutusaika on 1.11.2022 – 31.12.2023. Hankkeen rahoittajia ovat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR)sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liitot. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 166 600 euroa, josta EAKR-rahoituksen osuus on 116 620 euroa.


Tilannekatsaus lentoliikenne 2022


Lentoliikenteen aluetaloudelliset vaikutukset
Aika: 15.9.2023

Tallenne tilaisuudesta

Tilaisuudessa pidetyt esitykset:

Tilaisuuden avaus, suunnittelujohtaja Markus Erkkilä, Pohjois-Pohjanmaan liitto
Lentoliikenteen aluetaloudelliset vaikutukset, taustaa; Projektipäällikkö Rauno Kurtti, Pohjois-Pohjanmaan liitto
Lentoliikenteen taloudelliset vaikutukset globaalisti ; Toimitusjohtaja Hanne Junnilainen, Kiila Consulting Oy
Lentoliikenteen taloudelliset vaikutukset Oulun, Kajaanin ja Kuusamon lentoasemien vaikutusalueille ; Vanhempi konsultti Katja Ojala, Sitowise Oyj