Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Interreg Itämeri

INTERREG-ohjelmien kansallinen käynnistämistilaisuus pidetään etätilaisuutena 18.1.2022 klo 12-17

Kansallisessa infossa käydään läpi Itämeren-, Pohjoisen Periferian ja arktisen- ja INTERREG EUROPE -ohjelmien keskeiset sisällöt ja painopisteet ohjelmakaudelle 2021-2027 sekä muuttuneita kansallisen hallinnon menettelyjä.

Tilaisuudessa esittäytyvät myös uudet kansallisen vastinrahoituksen myöntäjät sekä ohjelmien valvojina toimivat maakuntien liitot. Tilaisuus pidetään webinaarina. Lisätiedot osallistumisesta ja ohjelma ml. Teams-linkki löytyvät tästä.

Tulevan Interreg Itämeri-ohjelman ohjelma-alue pysyy samana kuin nykyisellä ohjelmakaudella 2014-2020. Ohjelman valmistelu on hyvin pitkällä. Ohjelmointikomitea hyväksyi ohjelma-asiakirjan syyskuun lopussa 2021 ja ensimmäiset haut avautuvat keväällä 2022. Kaikkiin hakuihin on pakollinen edeltävä ideapaperivaihe, eli hakijoiden on ensin jätettävä sisään ideapaperi. Ideoista suositellaan keskusteltavan ennakkoon ohjelman sihteeristön kanssa.

Ohjelman esittelydiasetti, joka perustuu tilanteeseen 14.12.2021 löytyy täältä. Uudesta ohjelma löytyy lisätietoja verkkosivuilta täältä.

Ohjelman sisällöllinen rakenne on seuraava. Prioriteetti 1 perustuu politiikkatavoitteeseen Älykkäämpi Eurooppa ja Prioriteetit 2 ja 3 politiikkatavoitteeseen Vihreämpi Eurooppa.

Priority 1 Innovative societies
1.1 Resilient economies and communities
1.2 Responsive public services

Priority 2 Water smart societies
2.1 Sustainable waters
2.2 Blue economy

Priority 3 Carbon neutral societies
3.1 Circular economy
3.2 Energy transition
3.3 Smart green transport

Lisätietoja Itämeren Interreg-ohjelman sivulta. Tutustu myös Itämeren makroaluestrategiaan.