Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Interreg Itämeri

Itämeri Interreg ohjelma-alue
Interreg Itämeri-ohjelman ohjelma-alue

Interreg Itämeri-ohjelman (Interreg Baltic Sea) ohjelma-alue on sama kuin ohjelmakaudella 2014-2020. Ohjelman ensimmäiset haut avautuivat keväällä 2022. Interreg Itämeri-ohjelmassa kaikkiin hakuihin on pakollinen edeltävä ideapaperivaihe, eli hakijoiden on ensin jätettävä sisään ideapaperi. Ideoista suositellaan keskusteltavan ennakkoon ohjelman sihteeristön kanssa.

Ohjelmassa on kaksi hanketyyppiä, tavalliset yhteistyö- ja kehittämishankkeet (Core projects) ja pienet yhteistyö- ja kehittämishankkeet (Small projects). Pienen hankkeen kokonaiskustannusarvio on korkeintaan 500 000 euroa, kesto korkeintaan kaksi vuotta ja se rahoitetaan yksinkertaistetuilla kustannusmalleilla. Kansallinen vastinraha haetaan Uudenmaanliitosta.

Ohjelman esittelydiasetti, joka perustuu tilanteeseen 14.12.2021 löytyy täältä. Uudesta ohjelma löytyy lisätietoja verkkosivuilta täältä.

Ohjelman sisällöllinen rakenne on seuraava. Prioriteetti 1 perustuu politiikkatavoitteeseen Älykkäämpi Eurooppa ja Prioriteetit 2 ja 3 politiikkatavoitteeseen Vihreämpi Eurooppa.

Priority 1 Innovative societies
1.1 Resilient economies and communities
1.2 Responsive public services

Priority 2 Water smart societies
2.1 Sustainable waters
2.2 Blue economy

Priority 3 Carbon neutral societies
3.1 Circular economy
3.2 Energy transition
3.3 Smart green transport

Lisätietoja Itämeren Interreg-ohjelman sivulta. Tutustu myös Itämeren makroaluestrategiaan.

Interreg Itämeri ohjelman core projektien neljäs ja näillä näkymin viimeinen hakukierros avataan tammikuussa 2024.

Pohjois-Pohjanmaan liitto toimii EU:n Itämeri-strategiassa matkailun policy area-koordinaattorina yhdessä Puolan Pommerin kanssa. Lisätietoja täältä.