Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Interreg Aurora

Interreg Aurora-ohjelman 2021 – 2027 väliaikatietoja 23.9.2021

Interreg Aurora -ohjelma-alue kattaa Pohjois-Suomessa viisi maakuntaa, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa. Se käsittää siis kauden 2014-2020 Interreg Pohjoisen ja Interreg Botnia-Atlantican ohjelma-alueet. Ohjelman kieli on englanti. Ohjelmaluonnos sisältää kolme teemaa, älykäs Eurooppa, vihreä Eurooppa ja sosiaalinen Eurooppa.

Auroran ohjelma-asiakirja on jätetty Suomen, Ruotsin ja Norjan ministeriöille. Suomen hallitus hyväksyi ohjelman ja sen rahoituksen 16.9.2021. Kun kaikki maat ovat hyväksyneet sen, ohjelma viimeistellään ja lähetetään EU:n komissioon hyväksyttäväksi. Ensimmäinen hakukierros on näillä näkymin helmikuussa 2022. Lisätietoa Suomen hyväksymistä Interreg-ohjelmista TEM:n sivulla https://tem.fi/paatos?decisionId=0900908f807548ae

Ohjelman rahoitus koostuu EAKR-osuudesta, joka on 93,8 miljoonaa euroa, kansallisesta vastinrahoituksesta ja yksityisestä rahoituksesta. Ohjelman kokonaisuus on arviolta 161,1 miljoonaa euroa koko ohjelmakaudelle. Tämän hetken arvio on, että ensimmäinen hakukierros voidaan avata alkuvuonna 2022.

Interreg Aurora -ohjelman sisältöä kirjoittamaan valittiin työryhmä, jonka koordinaattorit olivat Lapin liitto, Norrbottenin liitto ja Tromssan ja Finnmarkin liitto. Sisältötyöryhmään ja ohjelmointikomiteaan Pohjois-Pohjanmaan liitosta osallistui kansainvälisten asioiden päällikkö Hanna Honkamäkilä.

Tulevan ohjelman hallintoviranomaisena jatkaa Norrbottenin Länstyrelse. Sen tueksi on valittu ohjelman hallintoa ja hakuprosessia suunnitteleva työryhmä.