Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Interreg Aurora

Interreg Aurora

Interreg Aurora-ohjelmaan 2021 – 2027 liittyen väliaikatietoja 21.12.2020

Interreg SE-FI-NO on saanut nimen Interreg Aurora. Se käsittää nykyisen Interreg Pohjoisen ja Interreg Botnia-Atlantican ohjelma-alueet. Interreg Auroran valmistelua jatketaan heti tammikuun 2021 alkupuolella. Ohjelman valmisteluun on perustettu kolme alatyöryhmää, PO1 Smarter Europe, PO2 Greener Europe ja PO4 Social Europe (PO=policy objectives). PO2 ja PO4 ovat ohjelmassa pakollisia tavoitteita.

Kaikille avoin ohjelman verkkoseminaari ja sidosryhmäkuuleminen pidetään 11.2.2021. Ohjelmassa on puheenvuoroja EU:n komissiosta, ministeriöstä, alueilta ja saamelaisilta sekä ohjelman sisällöllisiä alatavoitteita käsittelevät osiot.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen julkaistaan myöhemmin. Lisätietoja saa Interreg Auroran hallintoviranomaisen sivuilta. Tapahtuman kieli on englanti.

”Save the date” Interreg Auroran lanseeraustilaisuudesta ja lisätietoja ohjelmasta

Uuden ohjelman ohjelmointikomitea (Joint Programming Committeen, JPC) on kokoontunut kolme kertaa. Seuraavan kerran ohjelmointikomitea kokoontuu 9.2.2021.

Interreg Auroran valmistelua tekevän ryhmän tavoite on saada ohjelmaehdotus valmiiksi kesä-heinäkuussa 2021. Tämän jälkeen ohjelma lähetetään komissioon hyväksyttäväksi. Komissio lähettää kommentit ohjelmasta 3 kk sisällä.

Tällöin ohjelma olisi hyväksytty siis loppuvuodesta 2021, ja ensimmäiset haut olisivat 2021 loppuvuonna tai 2022 alkuvuonna.

Interreg Aurora -ohjelman sisältöä kirjoittamaan on valittu työryhmä, jonka koordinaattorit ovat Lapin liitto, Norrbottenin liitto ja Tromssan ja Finnmarkin liitto. Sisältötyöryhmään ja ohjelmointikomiteaan Pohjois-Pohjanmaan liitosta osallistuu kansainvälisten asioiden päällikkö Hanna Honkamäkilä.

Tulevan ohjelman hallintoviranomaisena jatkaa Norrbottenin Länstyrelse. Sen tueksi on valittu ohjelman hallintoa ja hakuprosessia suunnitteleva työryhmä.

Interreg 2021-2027 – State of play November 2020