Vesivärein maalattu violettisävyinen kuva, jossa merta ja kaukana näkyvä kaupungin siluetti.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kulttuurifoorumi 2024

Kuva, jossa mosaiikkityönä tehty suopursun kuva. Tekstinä Tervetuloa kulttuurifoorumiin 31.1.2024 Limingan Lakeustaloon.

Kulttuurifoorumista tehty tallenne on nyt katsottavissa. Löydät sen Pohjois-Pohjanmaan liiton Youtube kanavalta.

Kulttuurifoorumin teemana oli Rohkeasti reunalla: Kulttuuri kunnan toiminnassa. Tilaisuudessa kuultiin ja keskusteltiin kuntien kulttuuritoiminnan roolista ja vaikuttavuudesta osana kuntien ja koko maakunnan kehittämistyötä. Näkökulmina oli elinvoima/lumovoima, liiketoimintamahdollisuudet, hyvinvointi ja entistä rohkeampi ote nivoa kulttuuri osaksi kehittämistyön kokonaisuutta. 
Kulttuurifoorumi oli suunnattu kaikille kulttuurialalla ja sen kehittämisen parissa työskenteleville tai siitä kiinnostuneille. Tilaisuudessa pidettiin seuraavat puheenvuorot:

  • Kulttuurifoorumin avaus: Suunnittelujohtaja Markus Erkkilä, Pohjois-Pohjanmaan liitto.
  • Terveiset kulttuuripääkaupunkivuoteen valmistautuvalle maakunnalle: Kansanedustaja Mari-Leena Talvitie (Etäyhteys)
  • Kulttuurin rooli Limingan kunnassa: Kunnanjohtaja Pekka Rajala
  • Kulttuuri osana kunnan rohkeaa kehittämistyötä: Asiantuntija Kirsi Siltanen, MDI.
  • Kulttuurin ekosysteemi liiketoimintaympäristönä Pohjois-Pohjanmaalla: FT, projektitutkija Markus Rytinkin, Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti.
  • Hetki taiteelle: Saga Sutela esiintyy.
  • Hyvinvoinnin edistämisen kulttuuri-ilmastonmuutos: Hyvinvoinnin edistämisen johtaja Pirjo Nikula, Oulun kaupunki
  • Kulttuurin ja taiteen rohkeampaa tekemistä ja kokemista kunnissa. Kokemuksia Kulttuurikennohankkeen taidepiloteista: Sukupolvet Iijoen varrella ja Ookko nää mistään kotosin? Tervetuloa taidelaboratorioon. Mukana kulttuurijohtaja Ulla Ingalsuo-Laaksonen Kuusamon kaupunki, kulttuurituottaja Tiina Luokkanen Taivalkosken kunta ja kulttuurituottaja Anna Koivukangas Oulaisten kaupunki sekä taiteilijat Niina Aho, Talvikki Pisilä ja Elina Stoor.
Hox! Foorumin tallenne julkaistaan pian!
Kulttuurifoorumissa puheenvuoron pitävät seuraavat henkilöt:
Järjestäjät ja viestintä

Tilaisuuden järjesti Pohjois-Pohjanmaan liitto ja sen Kulttuurikenno – Yhteistyötä ja vaikuttavuutta kulttuuripalveluihin hanke yhteistyössä Limingan kunnan kanssa. Kulttuurikenno hankkeella toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuurin alueellista kehittämistehtävää. Foorumi on hankkeen päätöstilaisuus.

Kulttuurikenno hankkeella on käytössä Facebook ja Instagram kanavat. Tilaisuuden viestinnässä on käytössä asiatunniste #kulttuurikenno. 

Lisätiedot

Erityisasiantuntija, projektipäällikkö Auli Suorsa (auli.suorsa@pohjois-pohjanmaa.fi / p. 050-386 8443)
Kulttuurikenno hankkeeseen ja sen taidepilotteihin voit tutustua niiden verkkosivujen (hanke, pilotit) ja Facebook ja Instagram kanavien kautta. 

opetus- ja kulttuuriministeriö