Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Kulttuurikenno -hanke

Yhteistyötä ja vaikuttavuutta kulttuuripalveluihin

Pohjois-Pohjanmaan liitto toteuttaa vuosien 2022-2023 aikana kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain mukaista alueellista kehittämistehtävää yhdessä maakunnan kuntien kanssa. Kulttuurikenno, yhteistyötä ja vaikuttavuutta ​kulttuuripalveluihin -hankkeen tavoitteet ovat seuraavat:

  • Tukea Pohjois-Pohjanmaan kuntia kulttuuripalveluiden laadukkaassa järjestämisessä ja edistää kuntalaisten yhdenvertaisuutta
  • Vahvistaa kulttuurin roolia aluekehittämistyössä ja maakunnan elinvoimaisuudessa
  • Rakentaa vahvaa alueellista kulttuurin yhteistyöverkostoa, Kulttuurikennoa
  • Edistää kulttuurin ja luovan alan ammattilaisten toiminta- ja työllistymisedellytyksiä
Hankkeen keskeiset toimenpiteet ovat:
Kulttuurikenno hankkeen toimenpiteet ovat osaamisklinikat, kehittämispajat, taidepilotit, kehittämistarinat, kulttuuriforum ja viestintä.

Hanke toteutetaan tiivissä yhteistyössä alueen kuntien ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt hankkeelle avustusta.


Hankkeessa tapahtuu:
  • Kulttuurista ja taiteesta virtaa kehittämiseen webinaari 2.6. klo 9-11. Tervetuloa kuulemaan kulttuurin, taiteen ja taiteilijoiden mahdollisuuksista ja potentiaalista toimia uusilla aloilla, yhteiskunnan eri sektoreilla ja kehittämistyössä. Esimerkkeinä ovat elämysmatkailu, hyvinvointityö ja kaupunkikehittäminen. Haluamme herättää keskustelua siitä mitä tämän potentiaalin entistä parempi hyödyntäminen vaatii ja kulttuuri ja taide tuo virtaa kehittämiseen. Tule kuulemaan uusista mahdollisuuksista ja ideoimaan uutta! Ohjelma ja osallistumisohjeet löytyvät tämän linkin takaa. Tervetuloa!
  • Euroopan kulttuuriympäristöpäivien info- ja ideointitilaisuuteen 2.5.2022 klo 10-11:30. Tehdään yhdessä Pohjois-Pohjanmaan kulttuuriympäristöä näkyväksi järjestämällä kulttuuriympäristöpäivien tapahtumia. Tule mukaan kuulemaan mistä on kyse, millaista toimintaa voi järjestää ja miksi kannattaa lähteä mukaan. Voit osallistua kätevästi teamsin kautta etäyhteydellä. Ohjelma ja osallistumisohjeet löytyvät tämän linkin takaa. Tervetuloa!
  • Pohjois-Pohjanmaan matkailu-, kulttuuri- ja ruokatoimijoiden ensimmäinen verkostotapaaminen 4.5. Oulussa Ravintola Rauhalassa. Tilaisuudessa on mukana psykologi, valmentaja Iida Mäkikallio. Hän puhuu muutoksessa elämisestä ja tunnetaidoista. Muutoin ohjelmassa vapaata verkostoitumista hyvän ruoan äärellä. Tilaisuus alkaa klo 11:30 ja kestää klo 16 asti. Sen järjestävät yhteistyössä Oulun kaupungin Kulttuurin elämysoppaat -hanke, Oulun kulttuurisäätiön ruokakulttuurin ja matkailun kehittämishanke sekä Pohjois-Pohjanmaan liiton Kulttuurikenno-hanke. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.

Hankkeen eteneminen:
  • Ohjausryhmä järjestäytyi 25.3.2022. Puheenjohtaksi valittiin kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Elina Huurre Tyrnävän kunnasta ja varapuheenjohtajaksi erityisasiantuntija Arja-Liisa Räisänen Taiteen edistämiskeskuksesta.
  • Hanke starttasi kunnille suunnatulla yhteisellä avaustilaisuudella 22.2.2022. Alustajina siellä olivat erityisasiantuntija Johanna Selkee Kuntaliitosta ja kulttuurituottaja Tuula Aitto-oja Oulaisten kaupungista. Tilaisuuteen kuului myös työpajaosuus, jossa ideoitiin hankkeen osaamisklinikoiden aiheita. Tämän linkin takaa löydät yhteenvedon alustuksista.

Ohjausryhmä

Puheenjohtajat:
Elina Huurre, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja / Tyrnävän kunta (puheenjohtaja)
Arja-Liisa Räisänen, erityisasiantuntija / Taiteen edistämiskeskus (varapuheenjohtaja)
Jäsenet seuraavista organisaatioista:
Oulun ammattikorkeakoulu, kulttuuri
Kalajoen kaupunki
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue
Iin kunta, Kulttuurikauppila
Oulun kaupunki, sivistys- ja kulttuuripalvelut
Tiede- ja taidekeskus Luuppi
Kuusamon kaupunki
Pohjois-Pohjanmaan liitto


Lisätietoja: Erityisasiantuntija ja hankkeen projektipäällikkö Auli Suorsa.
Puh 050-3868443, etunimi.sukunimi@pohjois-pohjanmaa.fi

Opetus- ja kulttuuriministeriön logo