Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

EU-tietopiste Pohjois-Pohjanmaalla

EU-tietopiste tuo Euroopan unionin lähemmäs alueensa asukkaita

Paikalliset Europe Direct -tiedotuspisteet (EDIC) ovat Euroopan unionin tärkeä vuorovaikutuskanava, jonka kautta saa helposti tietoa Euroopan unionista ja erityisesti EU-kansalaisten oikeuksista sekä EU:n toiminnan painopisteistä ja tavoitteista.

Europe Direct -tiedotuspisteissä voi vierailla paikan päällä, mutta kysymyksiin vastataan myös sähköpostitse ja puhelimitse. Tiedotuspisteet ovat mukana järjestämässä paikallisia EU-aiheisia yleisötapahtumia, keskustelutilaisuuksia ja seminaareja.

Keskukset toimivat Euroopan komission, Euroopan parlamentin ja EU:n neuvoston paikallisina yhteyspisteinä ja tekevät yhteistyötä muiden aktiivisten tiedonvälittäjien kanssa. Ne täydentävät ja tukevat Euroopan komission edustustojen ja Euroopan parlamentin tiedotustoimistojen työtä paikallis- ja aluetasolla.

Euroopan unionin vaikutus näkyy alueilla mm. EU-rahoitteisten hankkeiden toiminnassa ja tuloksissa. Euroopan unioni on rahoittanut erilaista hanketoimintaa Suomen EU-jäsenyyden alusta, vuodesta 1995 lähtien. Pohjois-Pohjanmaan EU-tietopiste on yksi osa hankekokonaisuutta. EU-rahoituksessa ja myös Europe Direct -toiminnassa on meneillään neljäs ohjelmakausi. Niiden sykli on hieman erilainen, sillä muu EU-hanketoiminta on alkanut Suomessa EU-jäsenyyden alussa vuonna 1995 ja varsinainen Europe Direct -toiminta vuonna 2005.

Sivulla on esitelty EU-hankkeiden toimintaa ja tuloksia eri muodoissa. Sivulla on ns. maakunnan menestystarinoita, jotka on saatu aikaan useiden EU-hankkeiden, erilaisten EU-rahoitusten ja useiden toimijoiden yhteistyönä. Lisäksi sivulle on kerätty erilaisia kirjallisia koosteita EU-hankkeiden tuloksista, videoita EU-hankkeista sekä linkkejä EU-hanketietoihin muualla verkossa.

Euroopan laajuisesti verkostossa on yhteensä noin 500 tiedotuspistettä.

Suomessa toimivien pisteiden osoitteet ja yhteystiedot:

https://ec.europa.eu/finland/services/contact-points_fi

Tilaa uutiskirje